De Ondernemingsraad van de Amsterdamse brandweer heeft het verzet tegen de geplande proeftuinkazerne opgegeven. 

Dat heeft de Ondernemingsraad vorige week laten weten aan burgemeester Femke Halsema, bevestigt een woordvoerder van brandweer Amsterdam-Amstelland. "Ze hebben laten weten zich niet meer te zullen verzetten tegen de vernieuwingen. Ook zullen ze geen juridische stappen meer ondernemen."

De proeftuinkazerne moet vernieuwingen doorvoeren bij de brandweer, met als belangrijkste component een verandering van het aloude 24-uursrooster waar de kazerne mee werkt. Dit werd al in 2011 aan bod gebracht door oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Toen hier verzet tegen kwam, stelde Van der Laan commandant Leen Schaap in. 

De ondernemingsraad, Femke Halsema en brandweercommandant Schaap hebben op 23 augustus bijeen gezeten. "Bij deze kennismaking heeft burgemeester Halsema de Ondernemingsraad gevraagd om hun bezwaren in te trekken", aldus de woordvoerder. Er komt binnenkort een vervolggesprek.

De geplande rechtszaak van aanstaande woensdag, die de korpsleiding had aangevraagd om het instemmingsrecht van de Ondernemingsraad in te trekken, is van de baan. 

De proeftuinkazerne moet op 1 januari 2019 ingaan.