Voormalig kandidaat gemeenteraadslid van de Piratenpartij Amsterdam Lynn Fokkens stapt over naar de partij BIJ1. Ze volgt daarmee hetzelfde pad als haar voormalige lijsttrekker bij de Amsterdamse afdeling van de Piratenpartij, Jelle de Graaf.

Fokkens was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kandidaat raadslid voor de Piratenpartij in Amsterdam. Op de kieslijst stond ze op plek drie. Bij haar nieuwe partij BIJ1 heeft Fokkens zich verkiesbaar gesteld voor de bestuursverkiezingen eind deze maand.

"In mijn tijd bij de Piratenpartij heb ik mij echter gerealiseerd dat er een andere partij is die mijn idealen beter vertegenwoordigt. De boodschap van BIJ1, van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid is er één die ik heel graag uit wil dragen. Daarom ben ik lid geworden van BIJ1",  schrijft Fokkens in een verklaring. 

Begin juni maakte ook lijsttrekker Jelle de Graaf al bekend de Piratenpartij te verlaten. Hij is momenteel het hoofd van de voorlichting en duoraadslid bij BIJ1.