De jaarlijkse City Swim door de Amsterdamse grachten gaat zondag niet door. De waterkwaliteit is onvoldoende om het evenement door te laten gaan.

Dit weekend zou de zevende editie plaatsvinden, maar in overleg met Waternet en de GGD is besloten dat het evenement niet door kan gaan.

De organisatie schrijft op zijn website dat de kwaliteit van het water door de extreme droogte en de plotselinge hoeveelheid regen van de afgelopen dagen flink vervuild is. Om die reden voldoet het water in de Amsterdamse grachten niet aan de zwemwaternorm.

De organisatie betreurt het enorm deze beslissing te moeten nemen, maar stelt de veiligheid en gezondheid van haar deelnemers op de eerste plaats. De Stichting Amsterdam City Swim beraadt zich nog op een goede afhandeling naar haar deelnemers.

Het donatiegeld dat door deelnemers is opgehaald voor Stichting ALS Nederland, wordt alsnog overhandigd. Er is tot nu toe ruim 1,4 miljoen euro opgehaald.

Hoewel er niet wordt gezwommen, zijn alle deelnemers zondag vanaf 13.00 uur welkom voor een samenzijn op het Marine Etablissement. Daar zal onder meer de cheque aan de stichting overhandigd worden.