Meerdere auto's zijn zondagavond beschadigd geraakt bij twee ongelukken die vlak na elkaar plaatsvonden in Amsterdam West. Een Porsche Cayenne is daarbij total loss geraakt.

Rond 20.45 uur reed de Porsche Cayenne door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal aan op de Cornelis Lelylaan, ter hoogte van de op- en afritten naar de A10. De auto raakte zo zwaar beschadigd dat deze vermoedelijk total loss is. Over eventuele gewonden is niks bekend.

Twintig minuten later botsten drie auto's op elkaar op de A10 West. Dat gebeurde op het stuk snelweg onder de plek waar het ongeval had plaatsgevonden met de Porsche.

Bij dit ongeluk zijn meerdere mensen door ambulancepersoneel nagekeken. Omdat er in één van de auto's kinderen zaten heeft de politie zogeheten traumaberen uitgedeeld.

De politie heeft beide ongelukken in onderzoek. Of het tweede ongeluk ontstond door kijkers naar het eerste ongeval is niet bekend.

Poffertjeskraam

Daarnaast vond er op de A10 ter hoogte van de Gooiseweg bij Zuidoost een derde ongeluk plaats met een poffertjeskraam. Volgens de politie lag de snelweg bezaaid met poffertjes.

Op een foto is te zien dat de kraam zwaar beschadigd is geraakt. Vanwege de afhandeling van het ongeval moest zeker één rijstrook van de Gooiseweg worden afgesloten.

De politie heeft de spullen opgeruimd en de snelweg schoongemaakt. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.