The Green Living Lab, een openbare tuin midden op de Zuidas, zal na vier jaar afscheid moeten nemen van het drukke gebied. De groene oase moet eind september wijken voor een nieuw gebouw van de Vrije Universiteit (VU).

Dat meldt Het Parool. Volgens de universiteit wisten de initiatiefnemers van de oase al vanaf het begin van het project dat het om een tijdelijke overeenkomst ging.

Toch hoopt The Green Living Lab dat er een oplossing te vinden is. De organisatie verwijst daarbij naar een onderzoek dat nu wordt gedaan naar het belang van natuur bij het verminderen van burn-outs op de Zuidas.

Tot vier jaar geleden werd het groenste stuk van de Zuidas gebruikt als schooltuin. Daarna kreeg The Green Living Lab de grond in bruikleen van de VU. Studenten en werknemers konden hier bijvoorbeeld lunchen, studeren of zelfs yogalessen volgen.