De Rijksrecherche gaat de dood van een 32-jarige Amsterdammer onderzoeken. Hij overleed woensdag, kort nadat hij door de politie werd aangehouden in verband met een steek- en vechtpartij.

De man werd aangehouden na een melding van een steekpartij op de Van Ostadestraat omstreeks 14.45 uur. De man zou een achttienjarige vrouw in haar rug hebben gestoken. De vrouw raakte lichtgewond. 

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de belager van de vrouw met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen te zijn door een 41-jarige Amsterdammer. Door deze vechtpartij liep het slachtoffer een hoofdwond op. De 41-jarige man was op zoek gegaan naar de verdachte, omdat hij zag hoe de vrouw werd belaagd. Hij is aangehouden. 

Het slachtoffer verzette zich hevig tijdens de arrestatie, waarna "de hartslag van de man wegviel". De man werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Het lichaam wordt op last van de officier van justitie onderzocht door een schouwarts. De Rijksrecherche voert het onderzoek uit "om de objectiviteit te kunnen waarborgen".