Theaterfestival Parade vindt van 17 augustus tot 2 september in het Martin Luther Kingpark plaats in Amsterdam. In totaal zijn er 80 theatervoorstellingen en 56 bands die optreden. Een greep uit de uiteenlopende voorstellingen.

Paradeboot Amsterdam - Rederij 't Smidtje

Begin de Parade met een silent disco op een boot. Rederij 't Smidtje vaart elke dag met twee speciale lijndiensten van Amsterdam Centraal via de Stopera en Café Hesp naar het terrein van de Parade. Aan boord is een silent disco en zelfs een volledige bar.

De Worsten Van Babel - Hugo Kennis, Jasper Gottlieb en Marius Gottlieb

De Worsten Van Babel maken hun eigen kookprogramma waarin ze onderzoeken wat je nog kunt eten in een wereld waarin je niet meer weet wat gezond, duurzaam of biologisch is. Ze leren je waarom je juist vlees moet eten en waarom je juist veganist moet zijn. Maar vooral waarom koken belangrijk is.

De Nederlandse Taalshow Maakt Vrienden - De Gezelligheid

Een show vol spannende taalspelletjes voor jong en oud, voor iedereen die nog maar net Nederlands spreekt of juist heel goed Nederlands spreekt, maar vooral voor iedereen die van taal houdt. Wint team Zon of wint team Zee?

Cinéma Magique - Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum keert terug naar de plek waar de filmgeschiedenis begon. Cinéma Magique is een tent met projecties op acht grote schermen waar een eerbetoon wordt gegeven aan de begintijd van de cinema, toen bewegend beeld een heus wonder was.

Haenen Brengt Vreugde - Paul Haenen

Paul Haenen treedt op met een optimistische zomervoorstelling. Hij vaart niet mee met dezelfde stroming, maar heeft juist een andere kijk op dezelfde werkelijkheid. In dit vrolijke half uur geeft Haenen ook de ruimte aan Margreet Dolman, dominee Gremdaat en Bert (van Ernie).

Afterpartees

Ongeremde rock-'n-roll en teksten die grote thema's behandelen, maar niet te zwaar zijn. De Afterpartees bouwt een opzwepend en dansbaar feestje voor jong en oud.

Raad van Toezicht

Deze twaalfkoppige formatie uit Arnhem maakt jazz en fusion die altijd uitmondt in een feestje. In de muziek zijn verschillende inspiraties en interesses van de band terug te horen. Van rock, tot latin en Afrikaanse muziek.

Kinderparade en toegang

Tijdens het evenement is er ook een speciale Kinderparade.

Iedereen met leeftijden tot en met 17 mag gratis het terrein op. Vanaf 18 jaar kost de toegang 7,50 euro. Het terrein is, behalve op de openingsavond, elke dag open vanaf 14.00 uur.