In Amsterdam-West is naar aanleiding van de incidenten met explosieven een mobiele politiepost neergezet. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan NU.nl, na berichtgeving van NH Nieuws.

De mobiele politiepost zorgt voor meer toezicht in de wijk en op deze manier hebben de inwoners een aanspreekpunt voor zowel vragen als mogelijke tips.

Aanleiding van het plaatsten van de politiepost is een incident met een explosief. Woensdagnacht rond 1.50 uur ging er een explosief af bij het Marokkaans-Javaanse restaurant Marovaan. Hierbij vielen geen gewonden. Het incident maakt onderdeel uit van een reeks incidenten in Slotervaart.

Het pand aan de Johan Huizingalaan werd meerdere keren beschoten

Dinsdagochtend werd er een granaat gevonden bij de voordeur van een woning aan de Jan Evertsenstraat. Even later bleek dat een pand aan de Johan Huizingalaan meermaals was beschoten en dat daar ook een explosief lag. Zondagnacht werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten.

Het rechercheteam is nog volop aan het onderzoeken wat de reden is van deze incidenten en of er een verband is.

Burgemeester Femke Halsema bracht woensdagmiddag een bezoek aan de Johan Huizingalaan, om de bewoners een hart onder de riem te steken. Halsema heeft gepraat met politie, bewoners en met mensen die daadwerkelijk iets hebben gehoord. 

'Ik kan me voorstellen dat de bewoners zich onveilig voelen', zegt de burgemeester, 'want hier kan je niet meer van een incident spreken natuurlijk als het drie keer achter elkaar plaatsvindt.' 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!