Door de invoering van de nieuwe dienstregeling in Amsterdam zitten bus 34 en 35, die rondrijden in Noord, op sommige momenten "erg vol". Dat schrijft het GVB in een evaluatie.

"Bij de lijnen 34 en 35 blijven we de komende tijd zorgvuldig volgen hoe vaak en op welke tijden deze het zwaarst belast worden zodat we passende maatregelen kunnen nemen wanneer dit nodig is."

Het busnetwerk is in Noord behoorlijk veranderd vanwege de komst van de Noord/Zuidlijn. Veel bussen die voorheen naar Centraal Station reden, blijven nu aan de noordelijke kant van 't IJ en sluiten daar aan op de Noord/Zuidlijn. Ook zijn er een aantal haltes verdwenen.

GVB ziet meer aandachtspunten

Het vervoersbedrijf spreekt over het algemeen van een "goede start" van de dienstregeling, maar zegt dat er naast de volle bussen meer aandachtspunten zijn. Zo werken de airco's en zijn er problemen met de elektronische reisinformatieborden bij de haltes op station Noord.

Ook rijdt er tegenwoordig een ouder type tram op lijn 19. "Deze oudere voertuigen maken duidelijk wat meer lawaai en rijden minder comfortabel. Het is ouder materieel dat niet op korte termijn vervangen zal worden. Wel zijn er extra social seats geplaatst zodat reizigers die wat slechter ter been zijn, makkelijker een zitplaats bij de in- en uitgangen vinden."

Aan de problemen met de airco's in de metro's wordt gewerkt en een deel van de elektronische borden op Station Noord is inmiddels gemaakt.