De vermoedelijke vluchtauto van de daders van de schietpartij in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag teruggevonden op de Stadionkade, meldt AT5. Het voertuig stond in brand.

Donderdagavond vond op de hoek van de Ceintuurbaan en de Dusartstraat een schietpartij plaats. Hierbij raakten drie personen gewond.

Volgens getuigen was de schutter uit een wit busje gekomen en ging hij er in die auto ook vandoor, meldt AT5. Eenzelfde auto stond in Amsterdam-Zuid geparkeerd en is daar volgens de lokale zender zeer waarschijnlijk rond 1.00 uur in brand gestoken.

De politie kan vrijdagochtend nog niet bevestigen dat het om de vermoedelijke vluchtauto gaat. "Het onderzoek gaat vandaag verder", aldus een woordvoerder.

Vlak voor de schietpartij werden elders in de stad ook schoten gelost. Drie personen werden aangehouden. Er waren geen slachtoffers. De politie kan nog niet zeggen of er een verband tussen de schietincidenten bestaat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!