Kinderopvang CompaNanny wil potentiële werknemers naar Amsterdam lokken door hen een woning aan te bieden. Daarmee probeert de kinderopvangorganisatie zelfstandig hun arbeidstekort op te lossen.

De kinderdagverblijfketen heeft acht studio's voor net-afgestudeerden gecreëerd in Duivendrecht. De werknemers betalen zo'n 450 tot 500 euro huur per maand voor 23 vierkante meter.

Waar in de stad een tekort is aan werknemers voor de kinderopvang, is er in de regio juist vaak een overschot. Daarom zou het voor net-afgestudeerden gunstig zijn om naar Amsterdam te komen. Maar daarbij stuiten ze op het woningtekort.

Een woordvoerder van het kinderdagverblijf verwacht dat er meerdere gegadigden zullen zijn. Als ze aangenomen worden, kunnen de nieuwe werknemers al snel hun intrek nemen in het gebouw. "Het wordt waarschijnlijk: wie het eerst komt, het eerst maalt."

Ook bij andere beroepsgroepen zijn de tekorten nijpend in de stad. Daarom krijgen leerkrachten en verpleegkundigen binnenkort van de gemeente voorrang op een woning.