De gemeente Amsterdam weert de succesvolle zaalvoetbalclub 't Knooppunt uit alle sporthallen in de hoofdstad wegens banden met criminele geldschieters.

Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de club vermoedelijk jaren is gerund met geld van drugscriminelen. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente na een bericht hierover in Het Parool.

De gemeente gaat voor het nieuwe seizoen geen nieuwe overeenkomst aan met zvv 't Knooppunt voor de huur van een zaal in Amsterdam. Hierdoor kan de club, die vorig jaar nog landskampioen werd op het hoogste niveau, geen trainingen of wedstrijden organiseren.

Volgens Het Parool blijkt uit onderzoek van de recherche dat de club "het speeltje'' was van beruchte Amsterdamse criminelen. Zo zouden meerdere personen uit de onderwereld een rol hebben gespeeld bij de club. Ook zagen rechercheurs bij wedstrijden Amsterdamse criminelen tussen het publiek zitten.

De KNVB is op de hoogte gebracht. "We gaan kijken hoe we met de situatie moeten omgaan", zei een woordvoerder van de voetbalbond. Een adviseur van de voetbalclub zegt in de krant zich niet te herkennen in de bevindingen van de politie.