Café Finch op de Noordermarkt moet per 23 juli de deuren sluiten. De sluiting is de oorzaak van personeelstekort.

Genoeg klanten, maar geen mensen die achter de bar kunnen staan. Eigenaar Rob Benoni heeft steeds meer moeite om de roosters te vullen, aldus Het Parool. De economie bloeit, de terrassen stromen vol door het mooie weer maar er zijn té weinig medewerkers in de horeca. Dit dwingt hem tot het sluiten van zijn bijna vijfentwintig jaar oude café.

Het is geen nieuw verschijnsel dat cafés moeten sluiten door de concurrentie van horeca of festivals. Maar volgens Benoni ligt het probleem niet alleen in de horeca. Studenten hebben volgens hem steeds minder tijd om te werken. "Doordat de basisbeurs is afgeschaft is de druk groter om sneller af te studeren. Een bijbaantje is dan geen prioriteit."

Benoni stopt liever op zijn hoogtepunt omdat hij wil voorkomen dat hij zelf op zoek moet gaan naar personeel in tijden van schaarste. "Beter een jaar te vroeg dan een dag te laat", stelt hij in de krant. Hij zegt ook toe te zijn aan nieuwe uitdagingen.

Stamgasten hechten veel waarde aan het café blijkt uit een speciaal opgerichte Facebookpagina. Stamgasten delen de mooiste herinneringen van het café met elkaar. Op de plek van Finch komt na 23 juli de nieuwe lunchroom Joe & The Juice.