Alle Amsterdammers mogen vanaf maandag stemmen op welke locatie de bekende uitspraak "Zorg goed voor onze stad en voor elkaar" van de overleden Eberhard van der Laan komt te staan. De uitspraak komt op een kunstwerk te staan, ergens in De Baarsjes. 

Stadsdeel West is op zoek naar een gebouw of een muur waarop de uitspraak kan worden afgebeeld, bijvoorbeeld als muurschildering. Suggesties voor een locatie kunnen tot 9 september worden ingediend. Op 28 september wordt bekend gemaakt waar het kunstwerk komt.

Amsterdammers mogen bovendien meedenken over hoe het kunstwerk eruit gaat zien. Ze worden uitgenodigd om voor 26 oktober een ontwerp in te dienen voor het werk. Van der Laan woonde jarenlang in De Baarsjes. 

Het stadseel West besloot in maart om de uitspraak te vereeuwigen. 

Burgemeester

De Amsterdamse burgemeester overleed op 5 oktober op 62-jarige leeftijd. Van der Laan was al geruime tijd ernstig ziek, hij had uitgezaaide longkanker.

Op 18 september liet hij de inwoners van zijn stad weten dat hij was uitbehandeld en dat hij daarom zijn taken neerlegde. Hij wilde meer tijd hebben voor zijn gezin.