De politie is op zoek naar getuigen na aanleiding van de mishandeling van de Amsterdamse drag queen Monique de La Frassange. Ze werd in de nacht van zaterdag op zondag door drie mannen mishandeld toen zij stond te wachten op een taxi.

Het incident vond plaats om 2.10 uur op de Prins Hendrikkade. De drag queen heeft onder andere een kopstoot gekregen, waardoor ze gewond raakte.

Ze was net klaar met een optreden in café The Queens Head op de Zeedijk, toen ze werd uitgescholden, bedreigd en geslagen. De mannen liepen daana weerweg, maar ze kwamen terug waarop een van hen haar een kopstoot gaf.

Door de kopstoot raakte ze gewond, waarop de mannen moesten lachen. Na de mishandeling is ze in paniek naar de Reguliers Dwarsstraat gegaan, waar ze door vrienden werd opgevangen.

Geen hulp

Volgens drag queen Diva Mayday, die met haar bevriend is, schoot niemand haar te hulp. "Dat heeft haar nog het meest geraakt." Mayday heeft het incident op social media gedeeld omdat ze zich zorgen maakt over toenemend homogeweld in de stad. Vorig jaar sprak ze de gemeenteraad toe, om aandacht te vragen voor het probleem.

De politie is een onderzoek gestart en gaat camerabeelden van het incident bekijken. Volgens een woordvoerder van de politie houden zij er rekening mee dat er sprake was van lhbt-gerelateerd geweld. De zaak krijgt momenteel prioriteit vanwege de ernst van de mishandeling.