Een 27-jarige man is woensdag veroordeeld tot acht jaar cel voor het doodsteken van een 40-jarige man in de Admiraal Helfrichstraat in Amsterdam-West vorig jaar november.

De twee mannen hadden die avond ruzie met elkaar, waarop de verdachte het slachtoffer in zijn borststreek heeft gestoken. Hierna wist het slachtoffer nog een motoragent aan te klampen en richting een groepje mannen te wijzen waar de verdachte bij stond. De 27-jarige man is vervolgens op de vlucht geslagen, maar kort daarna aangehouden.

Het slachtoffer is enkele uren later in het ziekenhuis overleden.

In de rit naar het politiebureau heeft de man bekend dat hij "iets vreselijks" had gedaan en zou hij volgens eigen zeggen een lange gevangenisstraf verdienen. Later heeft de man zijn uitspraken teruggetrokken, maar de rechtbank ziet de verklaring desondanks als bewijs. Hiernaast was de verklaring van een anonieme taxichauffeur die de steekpartij zag gebeuren ook van belang.

Vonnis

Het vonnis van de rechter komt niet overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM eiste twee weken geleden elf jaar cel. De straf valt lager uit omdat de verdachte niet eerder voor een geweldsmisdrijf was veroordeeld.

Naast de opgelegde gevangenisstraf, moet de verdachte ook bijna zesduizend euro aan schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.