Het was maandagavond opnieuw onrustig op het Mercatorplein. Dit keer stonden er toeterende supporters van het Marokkaanse elftal, ook werd er met vuurwerk gegooid.

Er was veel politie op de been op het plein. Volgens een omstander zou er ook een man zijn aangehouden. Agenten probeerden het kruispunt, wat vol stond met scooters en enkele auto's, vrij te houden voor ander verkeer. 

Later werd het Mercatorplein vanaf de Hoofdweg afgesloten. Agenten noteerden de kentekens van scooterrijders en automobilisten die zich niet aan de verkeersregels hielden. Veel agenten droegen bodycams, ook reed er een videoregistratiewagen van de politie rond. Rond middernacht vertrokken de meeste mensen van het plein.

Iets later zorgden een paar groepjes jongeren nog voor overlast. Ze bekogelden agenten met eieren en gooiden een dynamo tegen een GVB-bus. Na ongeveer een kwartier vertrokken ze en keerde de rust terug op en rond het Mercatorplein.

Marokko was al uitgeschakeld op het WK en wist ook vanavond niet te winnen. Het stond tot kort voor tijd met 2-1 voor tegen Spanje maar zag de Spanjaarden nog langszij komen. Met één punt uit drie wedstrijden eindigde Marokko achter Portugal, Spanje en Iran als laatste in de poule.

Zondagavond stond het Mercatorplein al vol met aanhangers van de Turkse president Erdogan.