De Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is dit weekend in zuidelijke richting afgesloten vanwege werkzaamheden. Ook in het weekend van 7 juli sluit Rijkswaterstaat deze tunnelbuis van Amsterdam-Noord richting Zuidoost af, evenals de nachten van 9 tot 11 juli.

Weggebruikers moeten dit weekend rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een half uur.

Aankomend weekend voert Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit aan de lamellen van de Zeeburgertunnel. Die raakten in januari dit jaar zwaar beschadigd na een ongeluk met een vrachtwagen. Het voertuig reed toen met een container op de oplegger de tunnel in, toen de klep van de container openwaaide. De stalen lamellen werden door de openstaande klep meegenomen.

Bij het ongeval waren geen gewonden gevallen. Wel was de container door de klap tegen het plafond van de vrachtwagen afgevallen.

Snelheid

De lamellen, die het felle daglicht filteren, moesten opnieuw op maat worden gemaakt en zijn inmiddels klaar. De afgelopen tijd was er een snelheidsbeperking in de tunnel. Weggebruikers mochten 70 kilometer per uur rijden in plaats van de toegestane 100 kilometer per uur. Dit kwam doordat de verwijderde lamellen normaal gesproken het daglicht filteren.

Door de snelheid van 100 kilometer per uur terug te brengen naar 70 in de tunnel hadden weggebruikers meer tijd om hun zicht aan te passen.