Een drie ton wegende Hummer is woensdag de sloot ingereden langs de Liergouw in Landelijk Noord. De terreinauto kantelde het water in na een uitwijkmanoeuvre.

Een Duitser reed over de weg toen er twee tegenliggers aankwamen. "Die moest ik ontwijken en toen ben ik in de sloot beland", legt de man uit, die er zelf overigens wel om kan lachen. Aan de telefoon legt de man lachend uit dat hij op tv komt: "Ik word beroemd!"

Het is niet de eerste keer dat er een auto in de sloot bij de Liergouw belandt. Zo kantelde er in april een vrachtwagen nadat deze moest uitwijken voor een tegenligger.

Volgens de chauffeur zou het bijna elke dag raak zijn op het stuk. Een buurtbewoner meende eerder nog dat het weggetje al twintig jaar slecht onderhouden wordt.

Kuilen

Volgens de dorpelingen doet de gemeente weinig om de weg te onderhouden. De weg zit vol kuilen, waardoor automobilisten er snel een lekke band krijgen. En als mensen moeten uitwijken, is de sloot dichtbij. 

De eigenaar van de Hummer zegt dat dit ongelukje hem er niet van weerhoudt om nog eens naar Amsterdam te komen. 'Waarom niet?'