De politie is op zoek naar twee minderjarige jongens die op 16 mei in Zuidoost op de vlucht geslagen na een overval op de Action in winkelcentrum de Kameleon. Dat laat de politie woensdag weten.

Het incident gebeurde op die woensdagochtend in mei rond 9.30 uur aan de Kikkensteinstraat in Zuidoost. Een van de jongens bedreigde de caissière met een opvallend mes. De andere jongen eiste het geld. 

Nadat zij een onbekend bedrag buit hadden gemaakt, vluchtten zij in de richting van het Krimpertplein. In de struiken van dat plein kleedden de jongens zich om en lieten daar hun kleren achter.

Later zijn deze kledingstukken door de politie gevonden. Een van de jongens droeg na hun kledingswitch een rood-wit trainingsjack. De andere droeg een blauwe trui.

Minderjarig

"We hebben het vermoeden dat deze twee verdachten minderjarig zijn", zei een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020. Getuigen schatten de twee jongens tussen de 15 en 20 jaar oud.

De politie publiceert vooralsnog geen beelden van de jongeren, omdat zij mogelijk onder de 18 jaar zijn. "Dat neemt natuurlijk niet weg dat zij verdacht worden van een zeer ernstig strafbaar feit."