Het Openbaar Ministerie (OM) heeft elf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 27-jarige man voor het doodsteken van Allatin Kilic op de Admiraal Helfrichstraat in Amsterdam.

De 40-jarige Kilic werd op 11 november in zijn borst gestoken en overleed later aan zijn verwondingen.

De 27-jarige man wordt verdacht van doodslag. Moord kan volgens het OM niet worden bewezen. Het OM houdt in de strafeis rekening met de manier waarop de verdachte zich tijdens het onderzoek heeft opgesteld.

De man heeft geen openheid van zaken gegeven en wilde niet meewerken aan een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. Het OM acht de verdachte volledig toerekeningsvatbaar.

Woordenwisseling

De steekpartij volgde vermoedelijk uit een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de dader. Kilic wist een motoragent nog te wijzen op een groepje mannen waar de verdachte tussen stond.

De verdachte rende vervolgens weg toen de motoragent hem benaderde. Hij kon snel worden aangehouden. De politie vond op de vluchtroute van de man twee steekwapens. Op een van de wapens werd bloed van het slachtoffer aangetroffen. Later bleek dat op de hand van de verdachte ook DNA van het slachtoffer zat.

Bekentenis

Op weg naar een verhoor bekende de verdachte tegenover politieagenten betrokken te zijn bij de steekpartij. Een van de agenten nam de bekentenis op. Daarnaast zou de verdachte tegen een vriend gezegd hebben dat hij Kilic had neergestoken.

De uitspraak van de rechtbank is over twee weken.