Studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) lopen mee in een 'Mars voor Onderwijs' door de hoofdstad.

Ze demonstreren tegen landelijke bezuinigingen op het hoger onderwijs en willen meer democratie en diversiteit binnen de UvA. De demonstranten zijn om 15.00 uur vertrokken bij de Oudemanhuispoort. Ze lopen via het stadhuis naar de Roeterseilandcampus. Volgens een woordvoerster zijn er enkele honderden mensen op de mars afgekomen.

De betogers vinden dat de bezuinigingen op het hoger onderwijs leiden tot het verdwijnen van specialisaties en kleine studies. Docenten zouden daarnaast kampen met een te hoge werkdruk.

De mars wordt georganiseerd door studentenbewegingen Humanities Rally, New University! en AVSA. Ook organisaties uit andere steden ondersteunen het initiatief.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!