Amsterdamse horecabedrijven gaan tijdens het aankomende WK Voetbal de wedstrijden tonen op televisieschermen. Zo kunnen toeristen, expats of andere Amsterdammers die een band hebben met de deelnemende landen de prestaties van hun elftal volgen.

Horecaondernemers moeten zich daarbij wel aan bepaalde regels houden, heeft het stadsbestuur bepaald.

Zo mag er geen alcohol worden verkocht bij buitentaps, moeten de schermen zo staan dat voorbijgangers niet kunnen meekijken en moet er minimaal een horecamedewerker toezicht houden. Ook mogen de bezoekers niet buiten de grenzen van het terras staan. Handhavers van de gemeente zien er streng op toe dat de regels worden nageleefd.

De gemeente verwacht dat het aantal grote evenementen waar een vergunning voor nodig is, in de stad gering zal zijn.

Marokko

De kwalificatiewedstrijden van Marokko zijn hoogstwaarschijnlijk te zien op een groot scherm bij Stadspodium Amsterdam in West. De organisator, die maandag definitief kan zeggen of het doorgaat, zet in op zo'n duizend tot vijftienhonderd belangstellenden per wedstrijd.

Het WK voetbal in Rusland begint donderdag.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!