De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft besloten tot een spoedsluiting van de 24/7 Pizza aan de Wenckebachweg in Amsterdam Oost.

Een woordvoerder van de NVWA laat weten dat er sprake was van een "gevaar voor de volksgezondheid." De NVWA controleerde de pizzeria omdat iemand een klacht had ingediend over beroerde hygiene.

AT5 kreeg berichten over ongedierte, maar de eigenaar van 24/7 pizza ontkent ten stelligste dat hier sprake van is. Hij zegt dat er bouwwerkzaamheden aan de gang zijn en dat die de oorzaak zijn van de mankementen.

Wel geeft hij toe dat het briefje dat op de deur hangt, waarin staat dat 24/7 dicht is wegens vakantie, niet klopt. De NVWA wil er verder geen uitspraken over doen.

De winkel aan de Wenckebachweg mag pas weer open als aan alle hygiene-voorschriften wordt voldaan. De eigenaar zegt te hopen dat maandag alles weer in orde is.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!