De slijterij aan de Karspeldreef in Zuidoost is op last van de burgemeester voor onbepaalde tijd gesloten. Woensdagnacht ging voor de slijterij een explosief af.

De explosie veroorzaakte flinke schade aan het winkelpand, een naastgelegen bakkerij en enkele auto's. Er waren tientallen inslagen in de winkelruit en auto's in de buurt te zien.

Eén persoon liep letsel op. Getuigen zeggen rond 1.40 uur een luide knal gehoord te hebben. De slijterij zit in Winkelcentrum de Kameleon. De winkel is een speciaalzaak voor 'Zuid-Amerikaanse urban dranken'. 

Het is niet ongebruikelijk dat zaken in de stad gesloten worden nadat zich een incident heeft voorgedaan. Zo worden zaken die bijvoorbeeld beschoten worden door de gemeente dichtgetimmerd. Ook de vondst van een al dan niet ontploft explosief kan voor de burgemeester reden zijn een zaak te sluiten. Op dit beleid is de laatste tijd veel kritiek ontstaan, omdat het mogelijk meer geweldsincidenten in de hand zou werken.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!