Voormalig brandweerlieden hebben een officiële klacht ingediend bij het veiligheidsbureau tegen brandweercommandant Leen Schaap. De ex-korpsleden voelen zich geraakt door de opmerkingen die Schaap in de media heeft gedaan.

Schaap noemde de medezeggenschapsraad van de brandweer bijvoorbeeld "de maffia onder de zeggenschap".

De groep voormalig korpsleden wil dat onder meer deze uitspraak wordt onderzocht conform de klachtenprocedure van het veiligheidsbestuur. "Deze groep voelt zich aangesproken en maakt zich boos", bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Eerder deze maand riepen de vakbonden nog op tot een onafhankelijk onderzoek naar de uitlatingen van de Amsterdamse brandweercommandant. Ze vinden dat de brandweercommandant zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim door de kritiek die hij de afgelopen tijd in de media op het korps heeft geuit.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!