Een reconstructie van het dodelijke schietincident op Wittenburg in januari zal woensdag worden gefilmd in Amsterdam. Dat laat de gemeente dinsdag weten.
 

De reconstructie wordt gemaakt in verband met het nog steeds lopende onderzoek naar het incident. Het wordt dinsdag 12 juni uitgezonden in het programma Opsporing Verzocht.

Tussen 10.30 uur en 17.00 uur zal er gefilmd worden in de omgeving van het speeltuingebouw aan de Klein Wittenburgerstraat. In verband met de opnames zullen acteurs met bivakmutsen en wapens rondlopen.

Slachtoffers, betrokken en omwonden zijn op de hoogte gebracht en de wijkagent zal tijdens de opnames ter plaatse zijn. Een deel van het schietincident op Wittenburg zal worden gereconstrueerd en op dinsdag 12 juni uitgezonden.

Wijkcentrum

De schietpartij vond eind januari plaats in een wijkcentrum op Wittenburg. Een 17-jarige stagiare kwam daarbij om het leven en een 20-jarige vrouw raakte gewond.

Mogelijk hadden de daders het voorzien op de 19-jarige Gianni L., die ook gewond raakte. L. was in november 2017 ook al slachtoffer van een schietpartij in de buurt van Wittenburg. Hierbij kwam een 19-jarige Amsterdammer om het leven en raakten drie mensen gewond.

L. is een bekende bij politie en justitie en kreeg in april een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd. Hij mag tijdelijk niet naar de Oostelijke Eilanden, waar Wittenburg deel van is.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!