De eerste vergunningsaanvraag van de Dunkin' Donuts voor een filiaal in de Ferdinand Bolstraat is afgewezen door stadsdeel Zuid. Eerder kreeg de New York Pizza ook geen toestemming om op die plek een vestiging te openen.

Bewoners van de Pijp reageerden vorige week verbaasd op de eventuele komst van een Dunkin' Donuts aan de Ferdinand Bolstraat. De verbouwing was op dat moment al begonnen, en de ramen waren afgeplakt met aankondigingen.

De conceptvergunningsaanvraag van Dunkin' Donuts is door het stadsdeel echter afgewezen. Ze kunnen nog wel een definitieve aanvraag doen, maar voorlopig kan er geen filiaal geopend worden aan de Ferdinand Bol. 

De New York Pizza probeerde afgelopen jaar nog een vestiging te openen op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Ferdinand Bolstraat. De pizzaketen kreeg geen vergunning van stadsdeel Zuid omdat hun concept werd gecategoriseerd als fastfood. Dit besluit werd nog via de hoogste rechter aangevochten door de pizzabakker, maar de Raad van State gaf het stadsdeel gelijk.

Dunkin' Donuts liet vorige week aan AT5 weten 'een koffiezaak te zijn, waar ook donuts verkocht worden'. Ze vinden dat ze daarom wel recht hebben om op die plek een zaak te openen. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!