De wedstrijden van Marokko tijdens het WK zijn mogelijk op groot scherm te volgen bij het Stadspodium aan de rand van Westpoort. De vergunning hiervoor is "nagenoeg rond", zegt de organisatie.

Donderdag begint het WK en vrijdag speelt het Marokkaanse elftal zijn eerste wedstrijd tegen Iran. Vanaf 17.00 uur is onder meer (nu nog) Ajacied Hakim Ziyech op een enorm scherm bij het Stadspodium in actie te zien. Die datum valt tegelijk met het Suikerfeest.

De organisatie liet al weten daar rekening mee te houden. Woensdag 20 juni speelt de ploeg van Hervé Renard tegen Portugal en maandag de 25e komt Marokko uit tegen Spanje. Al deze wedstrijden worden dus sowieso vertoond.

Volgens organisator Mourad el Otmani worden de wedstrijden evenementen voor de hele familie. Voor en na de wedstrijden wordt er van alles op het terrein georganiseerd. Zo staan er foodtrucks en zijn er optredens.

Parkeerplek

El Otmani verwacht zo'n 1000 tot 1500 bezoekers per wedstrijd. De ondernemer raadt af om met de auto te komen, omdat er op het omliggende industrieterrein te weinig parkeerplek is.

Eerder was er nog sprake van dat de wedstrijden op een scherm in Stadspark Osdorp te zien zouden zijn. De gemeente reageerde hier positief op, maar de vergunning voor deze plek kwam toch niet rond.

Wedstrijden van de Rode Duivels zullen ook op groot scherm te zien zijn, maar niet op dezelfde locatie. Voor wedstrijden van België kunnen bezoekers dit WK terecht op het Westergasterras. Op 18 juni speelt België tegen Panama, 23 juni tegen Tunesië en op 28 juni tegen Engeland. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!