De We Are Here-groep moet om 12.00 uur de gekraakte panden in de Rudolf Dieselstraat in Oost verlaten. Om een nieuw onderkomen te vinden probeerde de groep zondag en maandag een nieuw pand te kraken in de stad.

Afgelopen zondag probeerde de vluchtelingengroep een pand aan de Hoogte Kadekijk achter Artis te kraken. Dat pand bleek echter bewoond, waarna de groep afdroop. 

Maandagochtend probeerden de uitgeprocedeerden een pand aan de Weesperzijde in Oost te kraken. Hierbij werden ramen ingetrapt en deuren geforceerd, maar ook dit pand is bewoond. 

De politie is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen. Ook wordt nog gecontroleerd of er nog leden van de groep zijn die zich in het pand bevinden. Enkele leden van We Are Here zeggen dat er vier mensen in het pand wonen en dat zij er graag bij willen wonen.

24-uurs opvang

De nieuwe coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP wil nu 24-uursopvang bieden vanuit de gemeente. Daarin is ruimte voor 500 asielzoekers. Maar de groep die nu al twee maanden in Oost bivakkeert, vindt het geen oplossing, lieten ze zaterdag weten.

Het is onduidelijk waar de groep naartoe gaat, als zij de woningen aan de Rudolf Dieselstraat verlaten.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!