Omwonenden van de Admiraal de Ruijterweg ontdekten zaterdagmiddag een bijennest aan een fiets. De honderden bijen hadden zich verzameld in en rond het fietskrat van de tweewieler.

"Ik dacht eerst dat het allemaal vliegen waren", vertelt Cas van de Pol van een nabijgelegen café.

"Eerst vlogen ze nog wat in de rondte en nu hangen ze een beetje om die fiets heen", vervolgt hij. Omwonenden schakelden een imker in om het bijennest te laten verwijderen. "Het zag hier zwart van de bijen. Toen heb ik gezegd om even te wachten totdat ze ergens gingen zitten", aldus imker Imere.

De bijenzwerm zorgde volgens een voorbijganger voor enige paniek. "Mensen fietsten door die zwerm heen. Ik zag dat ze naar die fiets gingen en dacht; als mensen nou niet verder in paniek raken, dan gaat het goed."

Imker

Voor diegene die de volgende keer een bijenzwerm tegenkomt, heeft Imere nog tip: "Sowieso rustig blijven en eventjes op internet kijken waar de zwermscheplijst is. Er is altijd een lijst met imkers om te bellen."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!