Meerdere ambtenaren van de gemeente hebben het afgelopen jaar een inkomen gehad dat uitkwam boven de balkenendenorm van 181.000 euro.

Zo heeft gemeentesecretaris Arjan van Gils vorig jaar 185.000 euro verdiend. Een overschrijding van 4000 euro van de Wet Normering Topinkomens (WNT), omdat hij nog een restje vakantiegeld kreeg bijgeschreven uit 2016. In het jaarverslag 2017 spreekt de gemeente van een optische overschrijding, zo schrijft Het Parool.

Ook bij drie andere ambtenaren ging het hard, salaris-technisch gezien. Een van de zogenaamde dienstdirecteuren verdiende 188.000 euro en een ander kreeg voor een half jaar werk 117.000 euro bijgestort.

Al sinds 2010 probeert de gemeente de ambtelijke lonen te beteugelen. Er werd toen afgesproken dat een medewerker van de gemeente niet meer dan de wethoudersnorm van 154.000 euro mag verdienen. Toch verdienden de afgelopen jaren zo'n twintig ambtenaren meer, aldus de krant.

Externe inhuur

"Not done", zo omschrijft Mario Soriano van de ondernemingsraad van de gemeente de te hoge salarissen. "Er is aandacht nodig voor dit onderwerp, net als voor de mate van externe inhuur door de gemeente. Die is ook al jaren te hoog."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!