De gemeente is op zoek naar een nieuwe invulling van boerderij Langerlust. Het bij omwonenden geliefde restaurant The Colour Kitchen, dat in de boerderij gevestigd zit, moet verhuizen omdat hoofdhuurder Pantar de huur vorig jaar opzegde. Bij het restaurant worden mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid.

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen schrijft aan de gemeenteraad dat de gemeente op zoek gaat naar een nieuwe invulling van de boerderij, waarbij de gemeente horeca- en arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt graag terugziet.

Met een petitie en een protest maakten buurtbewoners afgelopen april nog maar eens duidelijk hoe belangrijk de buurtboerderij nabij de Gaasperplas voor hen is. 'Dit is het enige plekje in Zuidoost waar je een beetje rustig kan zitten. Als dit dichtgaat dan is er straks niks anders meer', zei een van hen destijds.

De gemeente is het daarmee eens en schrijft dat de boerderij van belang is voor zowel de buurt als voor passanten. Binnen de gemeente wordt momenteel besproken wat voor invulling er aan de boerderij gegeven kan worden. Zodra dit bekend is, zullen omwonenden worden geïnformeerd.

Huurprijs

Leer- en werkbedrijf Pantar zegde de huur eind juni 2017 op, naar verluidt omdat de gemeente de huur flink had opgehoogd. Volgens Van Aartsen is die lezing niet correct en heeft de gemeente de huurprijs voor de boerderij niet verhoogd.

Omdat The Colour Kitchen de huur niet kon opbrengen, is er een tijdelijke bruikleenovereenkomst aangegaan, waarbij het restaurant alleen de nutsvoorzieningen moet betalen.