In Amsterdam Holendrecht is naast het Academisch Medisch Centrum begonnen met de bouw van 1.500 appartementen en voorzieningen voor studenten en starters. Het project heet Our Domain en is een van de grootste bouwprojecten van de stad.

De Amerikaanse investeerder Greystar gaf donderdag het startschot voor het project. Wethouder van wonen Laurens Ivens: "Ik vind het fantastisch voor Zuidoost dat dit gebied van troosteloos gebied, een woonwijk wordt."

De nieuwbouw komt vlak naast het AMC te staan en dat is goed nieuws voor studenten en medewerkers van de academische ziekenhuis. "Die mensen gaan hier hun leven opbouwen", vertelt Ivens. "Het gaat ervoor zorgen dat er extra levendigheid in deze wijken komt.'

Verder zegt Ivens dat het belangrijk is voor de stad dat er 1.500 mensen meer gehuisvest kunnen worden. "Dat hebben we heel hard nodig."

Ellen Nieuwboer van de gemeente is blij met de Amerikaanse investering in het gebied. "Het mooie is dus dat zij ook geloven in een gebied als dit, waar Europeanen minder snel in geloven. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat zij gewend zijn om heel groots te denken. Het is echt op zijn Amerikaans."

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!