Een 29-jarige Pool moet dertien jaar de cel in voor het doodslaan van een 54-jarige man in Zuidoost. De Pool verbleef bij het slachtoffer in zijn appartement, dat hij uiteindelijk in brand zette.

Nadat de man enkele dagen in het huis van het slachtoffer op de Barbusselaan had gelogeerd, bracht hij hem volgens de rechtbank "op uiterst brute en excessief gewelddadige wijze om het leven". Dit deed hij door de 54-jarige man te slaan, stompen en schoppen tegen zowel het lichaam als het hoofd. 

De Pool zette het appartement vervolgens in brand om de sporen te wissen. Een deel van het complex, waar op dat moment meerdere gezinnen aan het slapen waren, moest daarna worden ontruimd. Een groot deel van de bewoners kon pas na lange tijd weer terugkeren. Aan hen moet de dader een schadevergoeding betalen. 

De 29-jarige man zat in zijn eigen land al vast voor een ander delict. Hij moest daar eerst zijn straf uitzitten, voordat hij in Nederland voor de rechter kon verschijnen. Het Openbaar Ministerie eiste eerder zestien jaar celstraf voor de Pool.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!