Vanaf vrijdag moeten taxichauffeurs die op groengas rijden voorrang verlenen aan elektrische taxi's op de standplaats bij Centraal. Uit protest zijn ze omstreeks 11.15 uur begonnen met het blokkeren van de plek.

"De standplaats zou vanaf 2021 alleen beschikbaar zijn voor elektrische taxi's", zo legt een van de chauffeurs uit aan AT5, "maar er was volgens hem beloofd dat er in de tussentijd niks veranderde voor de taxi's op groengas". 

Twee maanden geleden werd er alsnog besloten dat er een voorrangsregeling ingaat voor elektrische taxi's. "Terwijl iedereen net de dieselauto heeft omgeruild voor groengas."

De chauffeurs zijn bang voor een vermindering van hun inkomsten en gaan daarom in protest. Ze nemen momenteel geen klanten mee en blokkeren de standplaats tot ongeveer 14.00 uur in de middag. Daarnaast dragen de chauffeurs t-shirts met de tekst: "Groengas taxi's, u rijdt op uw eigen schijt". 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!