Twee grote ontwikkelaars hebben een nieuw plan om de woningnood tegen te gaan: ze willen zeshonderd woningen plaatsen bovenop drie bestaande kantoren. Deze zogenoemde 'wijk boven de wijk' komt bij het World Fashion Centre in Nieuw-West.

"Dit gebied heeft enorme potentie", stelt Bamberger van Kroonenberg Groep in De Telegraaf. "Hoewel net buiten de ring, ligt het vlak bij het centrum van Amsterdam en een NS-station. Wonen en werken gaan er uitstekend samen."

De Kroonenberg Groep werkt voor het plan samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. De ontwikkelaars bezaten de drie bedrijfspanden al en bedachten dat er nog voldoende ruimte was om de woningen deels daar bovenop te bouwen. Het aantal vierkante meters vloeroppervlak verdrievoudigt door de plannen naar 90.000 m2, ofwel ruim twaalf voetbalvelden.

Vrijdag maakten de ontwikkelaars bekend dat ze onlangs al een overeenkomst hebben gesloten met de gemeente. Er moeten zowel sociale- en middenhuurwoningen, als vrijesectorwoningen komen. Ook aan parkeerruimte is al gedacht: dat wordt "ondergronds opgelost". 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!