De tent die gebruikt werd voor het vijf-daagse technologiefestival The Next Web heeft veel schade toegebracht aan de grasmat van het Westerpark. De organisatie van het festival krijgt daarom de rekening voor het herstel.

Achter de gebouwen van het Westergasterrein stond een gigantische tent, waardoor het park voor bewoners onbereikbaar was.

Na het opruimen van de tent werd duidelijk dat de grasmat zwaar beschadigd was.

"Tijdens het evenement hebben er platen op het gras gelegen en daardoor is het gras verdord", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Het is dan standaard procedure dat de schade wordt verhaald op de organisator.

Grasmat

Het stadsdeel besloot dat het gras opnieuw ingezaaid moest worden. Dat is inmiddels gebeurd. Toch klagen veel buurtbewoners op Twitter over het gras. "Dat snap ik wel, het ziet er nu ook niet mooi uit". 

De gemeente verwacht dat het gras weer snel gaat groeien vanwege het mooie weer.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!