Een man haalde vannacht alles uit de kast om de politie van zich af te schudden. Hij vluchtte zowel rennend als zwemmend door het Rembrandtpark en sprong bij de Jan Evertsenstraat in de sloot. Uiteindelijk werd de man alsnog opgepakt.

De politie wilde de man ondervragen in verband met een mishandeling in de relationele sfeer op het Mercatorplein. Maar zodra de agenten op het plein arriveerden, zette de man op een lopen.

Nadat hij in de sloot sprong, werd een politiehond ingezet om de man op te sporen. Toch bleek hij volgens de politie onvindbaar. Aangezien de man in het water verbleef, werd de kans op onderkoeling steeds groter.

De politie besloot daarom om een helikopter over het gebied te laten vliegen. "We hebben lange tijd gezocht naar de man, maar konden hem niet traceren."

Geldboetes

Net op het moment dat de politie aftaaide, zag de man zijn kans schoon. Hij kwam plotseling weer tevoorschijn, in de veronderstelling dat de agenten waren verdwenen. Een agent in burger zag dit gebeuren en zorgde ervoor dat de man werd opgepakt.

Op het bureau bleek hij nog meerdere openstaande geldboetes te hebben. De politie gaat hem ook nog ondervragen over de mishandeling.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!