Colonnes hulpverleningsvoertuigen zullen vrijdagmiddag met loeiende sirenes door de stad rijden. Dit zal niet met ongevallen te maken hebben. Voor de 19e keer wordt het KinderBeestFeest georganiseerd. 

Voor de festiviteiten worden Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan afgesloten voor alle verkeer. Trams 9 en 14 worden tussen 16.00 uur en 23.00 uur omgeleid. 

Ruim 1250 chronisch of ernstig zieke kinderen worden door 350 voertuigen van de ambulance, brandweer, defensie en politie met sirenes en zwaailichten naar Artis gereden voor een speciaal feest. Het park sluit vanaf 17.00 uur voor regulier publiek en om 17.30 uur start het KinderBeestFeest.

"Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen", schrijft de politie op Facebook.

Gasten

De kinderen mogen hun ouders, broertjes en zusjes meenemen. In totaal zullen er ruim 5000 gasten komen en 1500 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen een geweldige avond te bezorgen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!