Voormalig stadsdeelbestuurder Ahmed Baâdoud gaat aan de slag bij de brandweer. Hij gaat het brandweerkorps helpen diverser te worden.

Volgens Het Parool treedt Baâdoud in juni in dienst bij de brandweer Amsterdam-Amstelland, waar het al een tijd rommelt. "Ik ben nergens bang voor. Ik ben acht jaar lid geweest van de ondernemingsraad, ik kan dit probleem vanuit verschillende kanten benaderen", zegt Baâdoud tegen de krant.

De oud-politicus wil het vak interessant maken voor alle Amsterdammers "door het korps te verjongen, te vervrouwen en te verkleuren". Voordat Baâdoud de politiek in ging, was hij actief bij de bedrijfsbrandweer. "Ik weet dus over welke uitzonderlijke kwaliteiten deze mannen en vrouwen beschikken."

Baâdoud heeft woendag afscheid genomen als voorzitter van stadsdeel Nieuw-West.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!