De gemeente gaat in het Amsterdamse Bos een flinke hoeveelheid geluid produceren om geluidssystemen voor tijdens evenementen te testen. 

Uiteindelijk wil de gemeente met de test leren over de beschikbare technieken op het gebied van geluid. Organisatoren van evenementen zoals bijvoorbeeld festivals moeten zich aan strikte regels houden zodat geluidsoverlast in de omgeving tot een minimum wordt beperkt.

Zo mogen organisatoren niet meer geluid produceren dan nodig is en moeten ze reducerende en sturende maatregelen nemen. De technieken die hiervoor nodig zijn worden op 20 juni in het Amsterdamse Bos getest.

Op het Land van Bosse worden vijf velden ingericht met per veld een geluidsinstallatie geschikt voor zo'n 5.000 man. In de omgeving worden dertig meetpunten neergezet om de decibellen te meten.

Resultaten

Na de test worden de meetresultaten vergeleken en wordt gekeken welk systeem het gunstigste resultaat oplevert. Aan de hand van de tests worden geen beslissingen genomen over welke systemen volgens de gemeente de voorkeur hebben.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!