De organisatie van Festival Gaasper Pleasure heeft een boete ontvangen omdat drie bezoekers aan het roken waren in een tent.

De boete wordt opgelegd omdat twee toezichthouders van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de rokende bezoekers op het festival bij de Gaasperplas hebben gezien. Een van hen beschrijft in een achttien pagina's lang rapport hoe hij 'vrouw 1', 'vrouw 2' en 'man 1' zag roken. 

"Ik zag dat vrouw 1 een trekje van haar brandende sigaret nam in het zicht van de personen achter de bar", staat er onder meer. "Ik zag dat vrouw 1 een blauw/grijze rookwalm uitblies. Ik rook de penetrante geur van tabaksrook."

Roken in een tent met een bar erin op een festival is volgens de Tabaks- en rookwet verboden. De organisatoren van het festival schrijven op Facebook dat het "heel prijzige saffies" (sigaretten) waren. Ze vragen dan ook aan haar bezoekers of ze voortaan niet meer willen roken in de tent.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!