Amateurclub DWS heeft deze week de club moeten sluiten wegens intimidatie en bedreigingen door een groepje leden. Een aantal mensen is inmiddels geroyeerd of op non-actief zijn gesteld maar stopten niet met intimidatie.

Volgens het bestuur van de club heerst er een angstcultuur. Deze week zouden er selectiewedstrijden voor jeugdteams op het complex worden gespeeld, een week die voor veel spanningen zorgt. De intimidatie zou komen van een groepje leden dat anoniem clubleden schade probeert toe te brengen.

"Deze drastische maatregel is genomen omdat de club geen veilige omgeving meer kon garanderen voor de kinderen, ouders, vrijwilligers en medewerkers. Het is een vervelende en onveilige situatie", aldus het bestuur. 

Vrijwilligers en bestuursleden waren de laatste weken het doelwit van intimidatie en dreigingen met fysiek geweld. Kantinemedewerkers worden onheus bejegend en jeugdtrainers zouden onder druk zijn gezet om bepaalde spelers wel of niet op te stellen bij de selectiewedstrijden.

Overleg politie en KNVB

"De gemoederen liepen zo hoog op. We moeten onze vrijwilligers in bescherming nemen", zegt het bestuur. De druppel was een poging vorige week het bestuur te schorsen, iets wat volgens de statuten niet mogelijk is.

Na overleg met de politie en de KNVB is besloten het clubgebouw tot volgende week maandag dicht te houden. Alle wedstrijden van afgelopen weekend zijn omgezet in uitduels en trainingen werden afgelast. De selectiewedstrijden worden volgende week ingehaald.