De dader van de schietpartij op de Stromarkt op 19 mei is hoogstwaarschijnlijk een Britse man. Dat zegt een woordvoerder van de politie tegen AT5.

Bij de schietpartij raakte een 55-jarige Brit ernstig gewond. Het zou gaan om crimineel Allan P. De man ligt nog steeds in coma. Op de beelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe de twee mannen even voor het schietincident nog met elkaar staan te praten.

Opvallend is hoe relatief rustig de schutter wegloopt na zijn daad. Op beelden is te zien dat hij vlucht via de Singel, in de richting van de Nieuwendijk. Vervolgens heeft hij een fietstaxi genomen richting winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Vanaf dat moment verdwijnt hij van de radar.

De politie heeft het vermoeden dat de schutter vanaf de Magna Plaza een taxi heeft genomen. Ook zou het kunnen zijn dat hij zijn weg vervolgde met het openbaar vervoer. Getuigen die de man hebben zien vluchten worden nog steeds verzocht zich te melden.

Op het moment van de schietpartij droeg de schutter een zwarte capuchon met daaronder een spijkerbroek. Het was die avond druk op straat. De politie hoopt dat voorbijgangers iets gezien hebben en kunnen helpen in het onderzoek.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!