De Amsterdamse ondernemersvereniging ORAM heeft in een reactie laten weten overwegend tevreden te zijn met het coalitieakkoord van Amsterdam. In grote lijnen prijzen de ondernemers de punten op het gebied van energietransitie, participatie en mobiliteit.

Minder enthousiast is ORAM over het plan van het stadsbestuur om jaarlijks 7500 woningen bij te bouwen. '''Een groeiende stad heeft niet alleen woningen nodig. Er moet ruimte zijn voor wonen, recreëren én werken. Deze drie basisfuncties horen in balans. Een visie hierop ontbreekt.

Sterker nog, wonen verdringt werken. Dat kan niet, vinden wij', schrijft ORAM op haar website.

De vereniging pleit daarom voor samenhangende ruimtelijke plannen waarin wonen, werken  en recreëren alle drie voldoende aandacht krijgen. Veel Amsterdamse ondernemers zijn bij de vereniging aangesloten. Ook fungeert de vereniging als branchevereniging voor de haven. Het is het grootste zakelijke netwerk van Amsterdam.

Enthousiast

De ideeën over mobiliteit in de stad worden door de ORAM gedeeltelijk enthousiast ontvangen. ''Maar waarom wordt de metro niet doorgetrokken naar Almere, Zaanstad en Purmerend bijvoorbeeld? 'Volgens ons los je het mobiliteitsvraagstuk niet op binnen Amsterdam, maar door samenwerking in de Metropoolregio.

De oplossing zit hem in creativiteit en publiek-private samenwerking'', zo stelt de vereniging.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!