De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van de schietpartij aan de Stromarkt. Daar werd op 19 mei werd een 55-jarige Brit neergeschoten. Het zou gaan om crimineel Allan P..

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer en de dader even voor de schietpartij staan te praten aan het Kattengat in het centrum. Volgens de politie lijkt het erop dat ze elkaar kennen. Toch wordt de Brit even later neergeschoten op de Stromarkt, net naast de grote Koepelkerk. De man ligt nog steeds in coma. 

De dader neemt na de schietpartij een fietstaxi naar Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Daar stapt hij rustig uit en betaalt de chauffeur. 

De verdachte man droeg op het moment van de schietpartij een zwarte capuchon met daaronder een spijkerbroek. Hoewel het die avond druk was op straat, hoopt de politie dat voorbijgangers iets gezien hebben en kunnen helpen in het onderzoek.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!