De politie is op zoek naar de man die op 19 januari een melding heeft gedaan van de granaat bij cocktailbar Suzy Wong. Na het telefoongesprek werd de verbinding beëindigd. Agenten houden er rekening mee dat de man betrokken is bij het neerleggen van de granaten.

De man belde anoniem rond 04.40 uur. "Dit is een waarschuwing. Er ligt een granaat voor de Suzy Wong", vertelde hij twintig minuten nadat de granaat voor de cocktailbar werd neergelegd. Dit gesprek is nu openbaar gemaakt.

"Het zou zomaar de scooterrijder kunnen zijn die de granaat voor Suzy Wong neerlegde", vertelt een politiewoordvoerder. "Als de man niets met het voorval te maken heeft is het belangrijk dat hij zo snel mogelijk contact met ons opneemt."

Zowel op 19 januari als 22 maart werd er een handgranaat gevonden voor Suzy Wong. Het motief van de daders is nog steeds onduidelijk. De politie is op zoek naar tips over de personen op de foto, zij legden de granaten voor Suzy Wong neer. Als is het volgens agenten niet uitgesloten dat het om een en dezelfde dader gaat.

Financieel conflict

De politie onderzoekt of er sprake is van een financieel conflict. Daarnaast wordt onderzocht of de daders de uitbaters van Suzy Wong dwars wilden zitten. De cocktailbar is pas sinds december 2017 open en moest op last van de burgemeester dicht na de vondst van granaten. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!