Amsterdam wil mannelijke bezoekers die zich hufterig gedragen, aanspreken op hun gedrag. Een speciale campagne richt zich op Nederlanders en Britten tussen de 18 en 34 jaar oud.

Daarbij gaat het om mannen die in de weekenden naar de hoofdstad komen om te ''feesten en te beesten''. Deze groep maakt zich geregeld schuldig aan lawaai, openbaar dronkenschap, vervuiling en wildplassen.

Onder het mom Enjoy & Respect worden de mannen nadrukkelijk gewezen op de consequenties van hun gedrag, waarvoor ze een boete kunnen krijgen.

Volgens de initiatiefnemer van de campagne, Amsterdam Marketing, blijkt uit onderzoek dat deze groep de meeste overlast veroorzaakt in de stad. Het bureau werkt onder meer samen met de gemeente.

Overlast

''De groeiende aversie tegen deze groep bezoekers nemen we serieus'', zegt directeur van Amsterdam Marketing, Frans van der Avert. ''Deze groep veroorzaakt uitsluitend overlast en voegt weinig toe aan de stad. Die overlast tast de leefbaarheid aan in bepaalde gebieden. Daar wordt niemand beter van.''

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!