De naamswijziging van het Stadionplein naar het Johan Cruijffplein gaat voorlopig niet door. Op 1 juni zou de naamsverandering plaatsvinden, maar de voorzitter van de bezwarencommissie van de gemeente Amsterdam heeft het besluit uitgesteld.

Dat maakte de commissie bekend tijdens een hoorzitting in de Stopera. Het volgende college mag zich nu gaan beraden of een naamswijziging van het Stadionplein gewenst is.

Bijna dertig buurtbewoners hadden zich gemeld bij de hoorzitting. ''Niemand had hier behoefte aan. Ik snap dat Johan Cruijff een geweldige voetballer was, maar eer hem dan door de Arena naar hem te vernoemen, dat heeft tenminste met voetbal te maken'', zo verwoordde een buurtbewoner de ergernis. 

Het nieuwe stadsbestuur, dat woensdag wordt geïnstalleerd vroeg al om de naamsverandering uit te stellen.

Historische binding

Het college besliste in februari het plein te hernoemen, vanwege Cruijffs grote verdiensten voor Nederland en Amsterdam in het bijzonder. De keus viel op het Stadionplein vanwege de historische binding met Johan Cruijff. Op 28 september 1972 won hij met Ajax in het Olympisch Stadion de Wereldbeker.

Onlangs is na lang discussiëren besloten ook de Amsterdam ArenA naar de voetballegende te vernoemen.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!